Inšpirácia pre zariadenie vašej spálne v súlade s TOP trendmi

Rozhodli ste sa pre rekonštrukciu vašej spálne alebo si zariaďujete úplne novú spálňu v novostavbe, a neviete sa rozhodnúť, aký štýl sa vám páči najviac? Máme pre vás niekoľko tipov na stále sa držiace trendy v bytovom dizajne, ktoré sú síce diametrálne odlišné, no majú niečo spoločné – pravdepodobne nikdy nezostarnú.

spalna

Spálňa – inšpirácia

Najviac neutrálnym riešením je spálňa v severskom štýle. Severské krajiny sú známe pre svoj jemný a minimalistický bytový dizajn. Kombinácia bielej, sivej a béžovej s hrejivými drevenými tónmi a jednoduchými tvarmi nie je nikdy krokom vedľa a tento štýl bude na 100 % moderný aj za 50 rokov, veď posúďte sami.

Moderná spálňa v jemnučkých farbách a minimalistickom dizajne:

spalna-blog

Posteľ ako centrum spálne

Manželská posteľ musí pôsobiť v prvom rade útulne, aby ste sa do nej vždy po náročnom dni s radosťou zvalili. Myslíte si, že spálňa zariadená v industriálnom štýle nemôže byť útulná? Omyl. Industriálny štýl v tomto prípade môžu reprezentovať antracitové kovové nosné konštrukcie postele a ostatného nábytku. Drevo sa opäť postará o navodenie útulného dojmu.

Aj industriálny štýl môže byť útulný:

spalna-industrialnaP2

Nábytok do spálne

Po výbere postele vás čaká aj výber nábytku, teda ak si nevyberiete rovno celú spálňovú zostavu. Ak si spálňu nedokážete predstaviť bez dostatku úložného priestoru a nemáte šatník, komody, skrine a rôzne poličky v nej rozhodne nesmú chýbať. Medzi najkrajší typ nábytku bezkonkurenčne patria kúsky, ktoré nesú prvky obľúbeného a romantického provensálskeho štýlu.

Typická provensálska spálňa:

spalna-provensalskaP3

Textil do spálne

V spálni by nemal chýbať mäkký koberec, ťažké závesy, ale aj dekoračné vankúše. Práve tieto mäkké prvky vám pomôžu navodiť tú pravú atmosféru domova. Textil by mal ladiť so zvyškom spálne, no ak máte celú spálňu neutrálnu, napríklad v spomínanom severskom štýle, jedným výrazným vzorovaným kobercom tiež neurobíte chybu.

V spálni nesmie chýbať koberec:

spalna-koberecP4

Doplnky do spálne

Obrazy, živé kvety, sošky – čokoľvek, čo máte radi a hodí sa do vášho štýlu. Nezabudnite však na jednu podstatnú vec. Všetko, čo vám bude v spálni robiť radosť, sa zároveň stane aj lapačom prachu. Menej je niekedy viac a pri veľkom počte ozdôb a doplnkov nedáte žiadnemu z nich šancu vyniknúť.

Odtiene zelenej a kombinácia so živými rastlinami:

spalna-zelena-P5