Kované postele: Kam sú vhodné? Naše tipy

Kované postele sú mimoriadne obľúbené najmä pre svoju cenu. Prečítajte si, aké sú ich hlavné prednosti, kam sú primárne určené, a prečo majú svoje miesto aj v luxusných spálňach. Čo všetko by ste mali vedieť o kovaných posteliach?

kovove_postele

Kované postele = kovové postele

Pod pojmom kované postele si nemusíte predstavovať výrobok zručného kováča. Ide v podstate o synonymum kovových postelí, ktoré sú zvárané alebo zmontované z kovových trubiek. Zväčša sa dodávajú v demonte a za pár desiatok minút s pomocou pár priložených skrutiek si posteľ poskladáte a môžete na nej okamžite spať.

Cenovo dostupné riešenie

Veľkou prednosťou kovových postelí je hlavne ich nízka cena. Práve preto ich najčastejšie nájdete v moteloch, ubytovniach, študentských internátoch či iných ubytovacích zariadeniach. Stále sa však jedná o kvalitný a pevný kus nábytku, ktorý vám poskytne maximálny komfort aj v domácnosti. Najmä v industriálne zariadených bytoch je kovová posteľ v podstate must-have.

Poschodové kovové postele

Kovové postele sú výnimočné aj v tom, že sa najčastejšie vyrábajú ako poschodové postele. Nie však len ako dvojposchodové, ale často aj ako trojposchodové. Práve preto patria medzi najčastejšiu voľbu rôznych ubytovní. Rovnako skvele však poslúžia aj v menších bytoch a domoch s väčším počtom detí a pomôžu vám ušetriť množstvo drahocenného priestoru.

Luxusné manželské postele

Kovové postele sa vyrábajú aj v manželskom prevedení. Ľahko nájdete cenovo dostupné jednoduché kovové postele, ale aj naozaj luxusné postele, ktoré dokonca môžu byť skutočne kované. Ozdobné čelo vykované z kvalitnej ocele v pravej kováčskej dielni vás môže vyjsť na stovky až tisícky eur. Ak si potrpíte na kvalitu a originálne handmade doplnky v byte alebo dome, kovaná posteľ je rozhodne produkt, nad ktorým sa oplatí premýšľať.

Ako je to s roštom a matracmi?

Kovové postele majú rošt už najčastejšie integrovaný a tvorí ho akási kovová drôtená sieť, ktorá pripomína kari rohože. Čo sa týka výberu matracu, ten si môžete zvoliť naozaj akýkoľvek, ktorý vám rozmerovo sedí do vami vybranej postele. Výber matracu však odporúčame prispôsobiť nielen veľkosti postele - dôležité je aj jeho zloženie či tvrdosť.