Fototapeta do spálne pre moderný a neopozeraný dizajn

Zapáčili sa vám pri poslednej návšteve obchodu s nábytkom či miestnych stavebnín fototapety, no nemali ste čas alebo odvahu pristaviť sa pri nich a pouvažovať, ako by vyzerali vo vašej spálni? V dnešnom článku vás radi povzbudíme k malej a nenásilnej rekonštrukcii vašej spálne, pri ktorej bude dominovať práve použitie spomínanej fototapety, a ktorá pretvorí celý dojem a vzhľad vašej spálne.

fototapeta

Fototapeta do spálne

Fototapeta je najrýchlejší a originálny spôsob, ako zmeniť vzhľad vybranej miestnosti – v našom prípade spálne. Fototapety môžete lepiť priamo na starú stenu – nie je potrebné oškrabanie starej farby, stierkovanie, sieťkovanie ani iné opravy. Tapeta naozaj prekryje všetko – a to najmä hrubšie a kvalitnejšie 3D tapety.

Rýchla rekonštrukcia za rozumnú cenu

Nalepiť fototapetu dokáže každý začínajúci domáci kutil s trochou trpezlivosti a nadania na precíznu prácu. Na osadenie fototapety potrebujete len lepidlo a samotnú tapetu. Žiadne špeciálne príslušenstvo si kupovať nemusíte. Práca nie je prašná, špinavá ani hlučná – čo oceňujú najmä ľudia v panelákoch, ktorí si nechcú naštrbiť vzťahy so susedmi.

Ako vybrať fototapetu?

Výber fototapety do spálne závisí čisto od vašich preferencií a štýlu, ktorý máte v tejto miestnosti zavedený. Existujú aj obyčajné jednofarebné tapety s jemným 3D vzorovaním. Obľúbené sú aj fototapety s geometrickými tvarmi, ale aj odvážnejšie fototapety, ktoré vytvárajú nejaký konkrétny obrazec. Vybrať si však môžete aj vašu fotografiu, ktorá tak môže mať svoje miesto práve na stene. Najdôležitejšie je zladiť vybranú fototapetu s aktuálnym nábytkom a doplnkami vo vašej spálni.

Farba fototapety do spálne

Pri výbere farby fototapety do vašej spálne sa môžete držať aktuálnych trendov, ktoré dominujú už niekoľko rokov a tak skoro pravdepodobne nevychladnú. Medzi najobľúbenejšie farby patrí antracitová, smaragdová zelená, tmavá námornícka modrá a vínová červená. Nič však nepokazíte ani kombináciou so zlatou, jemnou staroružovou či dokonca béžovou alebo sivou.

Fototapeta na jednu stenu

Alternatívou k fototapetám na celé steny je aj obrázková fototapeta na jedinú stenu s rozmerom napríklad 3x2 metre. Na takejto tapete sa môže nachádzať abstraktný výjav, ale pokojne aj scenéria prírody či panoráma mesta. Takáto tapeta dokáže okamžite oživiť akúkoľvek spálňu a dodať jej potrebný šmrnc, ktorý vám v nej chýba.