Zrkadlo do spálne: Inšpirujte sa a nezabudnite na jeho umiestnenie

Zrkadlo by rozhodne nemalo chýbať v troch miestnostiach v každom dome či byte – v predsieni, v kúpeľni, ale aj v spálni. V nasledujúcom článku si ukážeme niekoľko originálnych inšpirácií pre výber a umiestnenie zrkadla vo vašej spálni. Akej chybe by ste sa mali vyvarovať a aké zrkadlá sú moderné?

zrkadlo-spalna

Inšpirácia zrkadiel do spálne

Pri výbere zrkadla do spálne sa môžete inšpirovať v showroomoch, predajniach nábytku, v magazínoch o bývaní, ale aj na internete. My sme pre vás v dnešnom článku vybrali niekoľko originálnych tipov, ktoré dokonale ozvláštnia vašu spálňu. Zároveň máme pripravených aj niekoľko rád, ako použiť zrkadlo, aby opticky zväčšilo vašu spálňu.

Zrkadlo s dreveným rámom na zemi:

zrkadlo-zem

Zrkadlo v spálni podľa Feng Shui

Aby ste dodržali všetky pravidlá o umiestnení nábytku a doplnkov podľa Feng Shui, museli by ste si pravdepodobne postaviť nový dom. Pri zrkadle sa však stačí držať aspoň troch základných pravidiel:

  • Zrkadlo by nemalo byť umiestnené oproti vstupným dverám, aby neodrazilo energiu prúdiacu do spálne.
  • Rovnako by nemalo byť zrkadlo umiestnené hneď pri okne a odrážať svetlo naspäť von.
  • Posledným pravidlom je, že zrkadlo nemá byť umiestnené oproti posteli, aby vám neprivodilo zlé sny.

Zrkadlo ako súčasť vstavanej skrine:

zrkadlo-skrina

Práca so svetlom

Aj tmavšiu spálňu dokážete presvetliť správnym umiestnením zrkadla. Vhodné je zrkadlo umiestniť do náprotivného rohu spálne oproti oknu v 45-stupňovom uhle tak, aby neodrážalo svetlo prenikajúce z okna naspäť von, ale do celej spálne. Použitím viacerých zrkadiel dokážete dostať denné svetlo do všetkých kútov spálne.

Originálne zrkadlo s poličkou:

zrkadlo-policka

Netradičné umiestnenie zrkadla

Zrkadlá sa okrem stien a skríň dajú umiestniť aj na menej tradičné miesta. Vnútorná strana dverí do spálne môže byť celá pokrytá zrkadlom a doplnená napríklad vešiakmi, vďaka čomu využijete takúto veľkú plochu naplno. To môže byť výhodné najmä v menších bytoch a spálňach, kde treba šetriť každý centimeter štvorcový. Medzi ďalšie netradičné umiestnenie zrkadla patrí aj jeho zavesenie na strop. 

Kozmetický stolík so zrkadlom v škandinávskom štýle:

zrkadlo-stolik

Zrkadlá na nábytku

Zrkadlo na skrini už je v podstate stará klasika, no rovnako ho môžete umiestniť aj hore na komodu či na kozmetický stolík. Zrkadlá nájdeme v moderných spálňach aj nad čelom postelí. Vašej fantázii sa medze nekladú. Rovnako obľúbené sú zrkadlá v kombinácii s vešiakovými stenami alebo zrkadlá zabudované v policiach šatníkov.

Veľké zrkadlo s minimalistickým dizajnom na stene:

zrkadlo-stena