Najlepšie aplikácie na návrh interiéru

Zariaďujete si nový byt alebo dom a inšpirácie z katalógov pre vás nie sú dostatočnou formou pomoci? Navrhnite si vlastný moderný interiér pomocou šikovných a intuitívnych aplikácií, ktoré sú k dispozícii na rôzne operačné systémy a v mnohých prípadoch sú úplne zadarmo. Aké aplikácie na dizajn bývania používajú architekti či realitní makléri?

aplikacia

Aplikácie na návrh interiéru

Ešte pred niekoľkými rokmi pracovali návrhári interiérov takmer výhradne s grafickými programami. Programy priamo na plánovanie interiéru neboli rozšírené a dostupné pre každého. Tých pár existujúcich aplikácií však bolo dosť drahých a mali vysoké nároky na hardware. Dnes však môžete mať program na návrh interiéru nainštalovaný aj v obyčajnom mobilnom telefóne bez nejakej špeciálnej výbavy.

Aplikácie na iOS

Medzi najobľúbenejšie aplikácie na dizajnovanie interiéru na telefóny od Apple patrí Planner 5D – dizajn interiéru. Interiér sa dá modelovať v 2D aj 3D prostredí a k dispozícii máte viac ako 6400 kusov nábytku či iných položiek, ktoré môžete použiť.

Druhou obľúbenou aplikáciou je takzvaný Home Planner – Interiérový dizajn 3D. Túto aplikáciu nájdeme aj v ponuke telefónov s operačným systémom Android. Rozmiestňovanie nábytku a doplnkov je intuitívne a aplikácia vám pomôže predstaviť si vašu budúcu spálňu či obývačku.

Aplikácie na Android

Okrem spomínanej aplikácie Home Planner je na telefónoch s androidom obľúbená aj aplikácia Houzz. K dispozícii v nej máte viac ako 20 000 000 produktov, ktoré môžete zasadiť priamo do vašej izby či obývačky pomocou fotoaparátu v telefóne, a okrem iného si ich v mnohých prípadoch rovno aj objednať.

Aplikáciu Redecor by sme mohli zaradiť skôr medzi hry, no v skutočnosti ponúka naozaj obrovské množstvo možností, vďaka ktorými si môžete pomocou vašej kreativity navrhnúť svoj budúci vysnívaný interiér.

Webové a desktop aplikácie

Ak chcete interiér navrhovať na počítači s Windowsom, odporúčame program Live Home 3D, ktorý aj na Slovensku používa množstvo architektov či realitných maklérov pri rekonštrukcii a vizualizácii nových nehnuteľností. V aplikácii sa dá navrhovať aj záhrada a v podstate celý exteriér domu.

Aplikácia Smartdraw je prvých 7 dní zadarmo a ponúka oveľa viac možností, než len plánovanie interiéru. Jej najväčšou výhodou je, že nemusíte nič inštalovať pobeží vám v prehliadači prostredníctvom cloudu, čo ocenia najmä majitelia slabších počítačov.

Vyskúšajte počítačové hry

Ak sa chcete pri návrhu interiéru aj zabaviť, vyskúšajte napríklad počítačovú hru SIMS. Oficiálne už vyšli 4 diely tejto obľúbenej rodinnej simulácie a v blízkej dobe sa očakáva aj najnovší titul s číslom 5. Práve zariaďovanie domu je mimoriadne dôležitou časťou celej tejto hry.