3 najdôležitejšie veci, ktoré si všímať pri výbere sedacej súpravy

Výber sedacej súpravy je proces, do ktorého investujete množstvo času, energie, stovky až tisícky eur a sedačku budete používať možno aj 20 rokov. V dnešnom článku sa spoločne pozrieme na to, ako výber nepokaziť, aby ste si nasledujúce roky zbytočne nemuseli búchať hlavu o stenu kvôli nesprávnemu výberu.

3 najdôležitejšie veci, ktoré si všímať pri výbere sedacej súpravy

Sedacia súprava ako centrum obývačky

Sedačka je ako taký malý stred vesmíru, respektíve vášho domova. Podobne ako do pohovky alebo do kresla, aj na sedačku sa pravdepodobne radi zvalíte po náročnom dni v práci a vychutnáte si vaše obľúbené jedlo, seriál, alebo si chvíľku poleňošíte. To, či vám sedačka bude robiť radosť alebo starosti, závisí od mnohých faktorov.

Materiál vašej novej sedačky

Poznáte to. Keď deti vtrhnú do obývačky, žiadny kúsok nábytku nezostane bez nejakej škvrny, odtrhnutého rohu alebo bez škrabanca. Pri výbere sedačky teda pozerajte aj na jej povrchovú úpravu. Koža sa relatívne ľahko čistí, no sú na nej vidieť ryhy. Látková sedačka vo vhodnej farbe znesie veľa, no ľahko do nej zatečú nápoje. Dôležité je aj to, či je konštrukcia sedačky z masívu alebo drevotriesky. Od toho sa bude odvíjať napríklad to, či vŕzga.

Veľkosť sedacej súpravy

Tvar sedačky a jej veľkosť sú rovnako rozhodujúcim faktorom pri výbere. Príliš veľká sedačka sa vám do obývačky nezmestí alebo vám ju zaplní tak, že sa tam nebude dať chodiť. Na malej sedačke si zase nebudete môcť zdriemnuť, a keď k vám príde návšteva, nebude sa dať roztiahnuť, aby mohli prespať.

Kvalita vyhotovenia sedačky

Viete, akú záťaž musí zniesť vaša sedačka? Niekoľkohodinové sedenie množstva osôb, oderky od gombíkov a zipsov na odevoch, prach, chlpy a odumretá koža, rozliate nápoje, ale aj detské hry a bláznenie domácich miláčikov sa na sedačke ľahko podpíšu. To, či to prežije a s akými následkami, závisí hlavne od kvality použitých materiálov, a to dokonca viac, než od ich samotného typu.

Dizajn sedacej súpravy

Pri výbere sedačky je v neposlednom rade dôležitý, samozrejme, aj dizajn. To, či sa sedačka bude hodiť napríklad ku konferenčnému stolíku, bude rovnako vplývať na vašu spokojnosť s kúpou. Budete sa na ňu predsa pozerať ešte niekoľko rokov. Prajeme vám, aby ste si vybrali kvalitnú sedačku s jednoduchou údržbou, ale aby sa vám aj páčila, a aby bola klenotom vašej obývačky.