8 inšpirácií na detskú izbu pre chlapca, ktorú bude milovať

Zariaďujete detskú izbu pre chlapca a neviete, z ktorého konca túto úlohu uchopiť? Pripravili sme si pre vás niekoľko tipov, vďaka ktorými nielen ušetríte miesto, ale hlavne vytvoríte detskú izbu, ktorá poteší aj vaše oko a ktorá bude chlapcovi alebo chlapcom robiť skutočnú radosť.

Moderná detská izba pre chlapca

V dnešnej dobe je už takmer nemožné kúpiť nemoderný nábytok. Či už dáte prednosť provensálskemu, industriálnemu, minimalistickému alebo rustikálnemu štýlu, určite nešliapnete vedľa. V detskej izbe by rozhodne nemala chýbať posteľ, priestranná skriňa na oblečenie, úložný priestor na hračky, pracovný kút (stôl a stolička), ale aj nejaká tá voľná podlahová plocha vybavená moderným kobercom na hranie. Všetko ostatné závisí už len od vašich preferencií a priestorových možností.

chlapcenska detska izba 

Ako zariadiť detskú izbu pre chlapca?

Najdôležitejšie je, aby ste celý proces zariaďovania detskej izby prebrali priamo s jej hlavným obyvateľom. V opačnom prípade sa vám môže stať, že sa mu nábytok alebo štýl, do ktorého ste celú izbu zladili, nebude príliš páčiť a vás to naozaj úprimne sklame. Ak chcete novú izbu vytvoriť ako prekvapenie napríklad k narodeninám, skúste nenápadne vysondovať, čomu by dal prednosť alebo čo sa mu páči.

Inšpirácia na detskú izbu pre chlapca

Vrhnime sa spolu na 8 univerzálnych tipov, ktoré využijete pri zariaďovaní detskej izby a výbere nábytku do nej. 

1. S modrou farbou zabodujete

Modrá farba do chlapčenskej detskej izby jednoducho patrí. Jej hlavnou výhodou je, že vďaka nej bude izba pôsobiť vzdušnejšie a priestrannejšie. Môžete vyskúšať bledé odtiene blížiace sa k bielej, ale napríklad aj tmavomodré závesy, ktoré navodia v izbe oveľa útulnejšiu atmosféru.

2. Dostatok miesta na prácu

Už od predškolského veku potrebujú deti miesto, pri ktorom si budú môcť kresliť, vyfarbovať alebo inak rozvíjať svoju fantáziu. Po nástupe do školy využijú takýto stôl so stoličkou zase pri písaní domácich úloh.

3. Superhrdina ako spolubývajúci

Má váš chlapec obľúbeného superhrdinu alebo rozprávkovú postavičku? Okrem hračiek, plyšákov, posteľnej bielizne či plagátov tejto postavy mu môžete dopriať jej prítomnosť napríklad aj v podobe veľkej nástennej maľby.

4. Detská izba je pre deti

Nesmie byť odrazom vašich predstáv o vkusne zariadenom salóniku s detskou posteľou. Pripravte sa na to, že aj v tom najmodernejšom, či naopak rustikálnom byte alebo dome by mala detská izba hrať farbami, hračkami a v žiadnom prípade nebude zapadať do celkového konceptu vášho preferovaného štýlu zariadenia.

5. Detská izba pre dvoch chlapcov

Ak bojujete s nedostatkom priestoru, multifunkčná poschodová posteľ dokáže za vás tento problém naozaj efektívne vyriešiť. Môžete si vybrať aj model s pracovným kútikom alebo úložným priestorom integrovaným pod posteľou či do schodov k hornému lôžku.

6. Moja izba – môj hrad

Či už dajú deti prednosť posteli v podobe pretekárskeho auta, alebo tej v tvare domčeka alebo stanu, vo všetkých prípadoch sa pre nich toto miesto stane tým najbezpečnejším útočiskom pred nástrahami sveta a zároveň štartovacím bodom pri ceste za všelijakými vymyslenými dobrodružstvami. Prečo si robiť bunker z vankúšov z pohovky, keď samotná posteľ môže byť tým najlepším bunkrom?

7. Nadčasová detská izba

Detskú izbu môžete zariadiť aj tak, aby ste po rokoch menili v podstate len posteľ za väčšiu, a aby nebola až tak prehnane infantilná, že by sa chlapec na prahu puberty hanbil zavolať do nej kamarátov.

8. Študentská izba pre mladého muža

Študentské detské izby sa budú oveľa viac podobať na vašu predstavu o štýlovej miestnosti. Nezabudnite, že chlapci majú všeobecne občas problém udržať si v izbe poriadok. Ak do nej umiestnite nejaký moderný kôš na špinavú bielizeň, nemusíte sa pri každej návšteve tejto miestnosti zhroziť nad tým, že sú všade rozhádzané špinavé ponožky.