Zábava na záhrade pre rodiny s deťmi: Ako si užiť leto v pohodlí domova?

Jar je v plnom prúde a ani sa nenazdáme, o chvíľu tu budú tropické teploty. Práve obdobie prázdnin, dovoleniek (aj tých celozávodných) a predvídateľného počasia je pochopiteľne ideálne na trávenie času vonku na čerstvom vzduchu, dopĺňaním vitamínu D slnečnými lúčmi, a vychutnávaním si pohodových chvíľ s rodinou a priateľmi, a to napríklad aj pri degustácii grilovaných špecialít. Plánujete stráviť toto leto na dvore, na chate či na záhrade? Pripravili sme si pre vás zopár tipov, ktoré vám tento čas ešte viac spríjemnia.

deti-na-trampoline

Detské pieskovisko bezpečne a hygienicky

Väčšina detí miluje pieskoviská a najjednoduchší (a pre mnohých ľudí jediným) spôsobom, ako im dopriať čo najviac času stráveného s hračkami v piesku, je návšteva verejného detského ihriska niekde na sídlisku. Iste však dobre poznáte, že v takýchto pieskoviskách sa piesok často ani nenachádza, pretože sú neudržiavané. Ich obsahom sú skôr kamene, odpadky, burina, v horšom prípade rozbité sklo či výkaly od zvierat, ktoré majú na svedomí nezodpovední majitelia.  Do našej ponuky pre deti sme preto zaradili aj krásne záhradné pieskoviská, v ktorých deťom žiadne riziko nehrozí. Ak chcete zabrániť tomu, aby doň chodili vykonávať potrebu túlavé mačky z celého okolia, vyberte si model so strieškou, ktorá sa dá spustiť nižšie a žiadne zviera k piesku nepustí. V prípade, že dávate prednosť skôr modelom bez striešky, odporúčame pieskovisko na noc prikrývať záhradnou plachtou, ktorú zaťažíte kameňmi. Takúto klasickú zábranu nájdete v každých záhradných potrebách alebo stavebninách.

Hojdačka na záhrade nesmie chýbať

Čo by to bolo za detstvo na záhrade bez hojdačky? Nájdite vhodný strom s dostatočne pevným horizontálnym konárom alebo naskrutkujte dve skrutky s očkom/háčikom miesto hlavičky do konštrukcie altánku alebo pergoly a zaveste deťom hojdačku. Odporúčame však, aby v priestore pod hojdačkou nebol tvrdý povrch (napríklad betónová dlažba), ale len tráva či piesok. Každé dieťa skôr či neskôr z hojdačky jednoducho spadne, a pristátie by malo byť čo najmäkšie.

Priveľa energie? Trampolína to vyrieši

Detské trampolíny aj s ochrannou sieťou sú bezpečným spôsobom, ako nechať deti vyskákať prebytočnú energiu, z ktorej vám už niekedy vlasy stoja dupkom. Skáču stále po gauči alebo po posteli? Kúpte im trampolínu. Zdá sa vám, že sa naopak hýbu málo? Trampolína je skvelé riešenie, pomocou ktorého navyše môžu zvýšiť aj svoju obratnosť a naučiť sa nejaký ten akrobatický kúsok. Trampolíny patria medzi najobľúbenejšie miesta aj v rôznych interiérových detských herniach v obchodných domoch, no bývajú aj adekvátne preplnené. Vlastná trampolína na dvore bude vždy pripravená pre vaše ratolesti.

Pripravte sa na veľkú záhradnú oslavu

Veľké záhradné zostavy ale aj drevené skladacie záhradné stoličky sú základným stavebným kameňom každej úspešnej grilovačky či inej záhradnej party pre deti aj dospelých. Záhradný set so šiestimi kreslami a konferenčným stolíkom môžete mať na terase umiestnený stabilne, no ak čakáte väčšiu návštevu, vždy majte k dispozícii dostatok skladacích stoličiek, ktoré po zvyšok času nezaberú veľa miesta. Nezabudnite, že ku každému miestu na sedenie by ste mali mať aj pohodlný vankúš, ktorý v lete ochráni pozadie vašich hostí pred rozpáleným povrchom sedačky, a počas chladnejších dní zase zníži riziko prechladnutia.

Užite si ticho a relax v záhrade

Nie je nič lepšie, ako si po náročnom týždni uvariť čaj, kávu, alebo otvoriť pivko či naliať si pohár vínka, a napríklad si zdriemnuť v závesnom kresle, ktoré môžete zavesiť do altánku, ale aj hlbšie do záhrady pod nejaký starý strom, z ktorého navyše môžete nasať časť energie, pričom vás šum listov dokonale uspí. Najmä počas horúcich dní je tieň stromov jedno z najchladnejších miest v záhrade. Ak vám takýto strom chýba, službu dokáže poskytnúť aj slnečník, ktorý je súčasťou tohto záhradného setu.

Dovolenka na Malte? Bronz chytíte aj doma

Keďže sme národ chalupárov a záhradkárov, čo výrazne súvisí s obmedzenými možnosťami vycestovania do zahraničia pred rokom 1989, väčšina Slovákov dobre pozná pojem „dovolenka na malte“. Pravdepodobne nám dáte za pravdu, že nie je ani jediné leto, počas ktorého na záhrade alebo na dvore netreba niečo opraviť, zalepiť, dobetónovať, … jednoducho, vždy sa nájde dôvod pustiť miešačku. :-) Pri takejto práci sa človek opáli trikrát lepšie, než na akejkoľvek prestížnej dovolenke v Stredomorí. Ak tento rok plánujete nechať maltu a betón na pokoji a aj tak si chcete zadovážiť pekné opálenie, vyberte si z našej ponuky záhradných ležadiel. Množstvo z nich je polohovateľných a skvele sa hodia na každú záhradu, terasu, ale aj na väčší balkón.