Regály na knihy: Urobte si z obývačky knižnicu

V každom byte alebo dome by mala byť knižnica plná kníh, ktorá slúži ako studnica skvelých príbehov, nového poznania, odborných textov či humoru. Na účely knižnice skvele poslúži aj regál. Ukážeme vám, aké trendy v súčasnosti vedú pri výbere regálov do obývačky, ktoré majú uniesť všetky vaše knihy.

regaly_kniznice

Regály na knihy do obývačky

Regál je skvelou náhradou za presklenú vitrínu či zavesenú policu. Stojí pevne na zemi, má veľkú nosnosť a knihy máte okamžite po ruke aj bez toho, aby ste museli otvárať dvierka zo skla. Jednoduchý dizajn regálu sa ľahko zladí s akýmkoľvek nábytkom, ktorý preferujete vo vašej domácnosti. Či už dávate prednosť modernému minimalizmu alebo tradičnému štýlu, máme pre vás niekoľko inšpiratívnych tipov pre výber regálu do obývačky.

Foto inšpirácia

Lepšie je raz vidieť, ako 100-krát počuť. Vybrali sme pre vás niekoľko zaujímavých inšpirácií podľa toho, v akom štýle máte zariadenú vašu obývačku.

Moderný regál

Moderný regál s minimalistickým dizajnom – konštrukcia je vyrobená z tmavého kovu, jednoduché police z príjemného dreva, ktoré navodzuje hrejivý pocit. Hodí sa do moderných útulných obývačiek, kde najlepšie ladí s nábytkom v bielych farbách s jemnými drevenými dekormi.

regal_moderny

Industriálny regál

Industriálny regál by mal jednoducho vyzerať ako regál v sklade nejakého priemyselného podniku. Miesto tovaru a materiálu doň však naukladáte vaše obľúbené knihy a verte, že výsledok bude naozaj stáť za to. Regál bude skvelým doplnkom vašej industriálne zariadenej obývačky.

regal_industrialny

Rustikálny regál

Tmavé drevo, v ktorom môžu byť dokonca vyryté ornamenty, je dokonalé najmä pre domy zariadené vo vidieckom alebo starodávnom štýle. Na obrázku je regál na mieru, ktorý má v sebe zakomponované dokonalé miesto na vysedávanie a čítanie nahrádzajúce parapet. Blízkosť okna navyše poskytne dostatok denného svetla. Dekoračné vankúše sú skvelým útulným prvkom.

regal_rustikalny

Bezpečnostné upozornenie

Nezabudnite každý regál, knižnicu alebo vitrínku pevne prichytiť k najbližšej stene pomocou oceľového závesného systému a pevnej hmoždiny. Zabránite tak prevrhnutiu regálu, ktorý by mohol svojou váhou niekoho naozaj vážne zraniť. Najmä v domácnosti s malými deťmi je nevyhnutné takto prichytiť ku stene každý kus nábytku.