Farba do detskej izby – na toto nesmiete zabudnúť

Farba je jedným z faktorov, ktoré dokážu výrazne ovplyvniť vzhľad celej detskej izby. V článku sa pozrieme na to, aké farby sú práve teraz v kurze, ako môžete farby kombinovať a aká je najobľúbenejšia náhrada za klasické farby, ktorá môže dodať izbe naozaj originálny vzhľad.

detska_izba_farby

Farba do detskej izby

Základnou farbou, ktorou absolútne nič nepokazíte, je, samozrejme, biela. V prípade, že izba bude patriť chlapcovi, nič nepokazíte jemnou pastelovou modrou. Dievčatko sa zase určite poteší stene vo farbe staroružovej. Obľúbená je aj kombinácia farieb. V tomto prípade môžete dve steny nechať biele, a dve (ideálne oproti oknu a dverám) vymaľovať vybranou farbou. V poslednom roku sú trendy aj ďalšie farby, ktoré sú vhodné do chlapčenských aj dievčenských detských izieb, a to sú sivá a zlatá.

Zladenie s nábytkom, kobercom a doplnkami

Pri výbere farby vopred myslite na to, ako ju zladiť s detským nábytkom, ktorý už v izbe je, alebo ktorý plánujete kúpiť.  Detský koberec nemusí byť v rovnakom tóne, ako farby na stene a farby nábytku, práve v prípade, že zvolíte sivé alebo zlaté odtiene, môže dodať izbe trochu života a stať sa najvýraznejším prvkom. Rovnakú funkciu môžu plniť aj rôzne bytové doplnky. 

Kvalita a zdravotná nezávadnosť

Pri výbere farby sa rozhodne poraďte v špecializovanej predajni. Odborný personál vám odporučí farby, ktoré sú určené pre interiér, nie sú toxické a tým pádom nemôžu ublížiť vašim deťom. Nebojte sa radšej priplatiť pár eur za značkovú farbu, ktorá je priamo určená do detských izieb a ani pri jej aplikácii nehrozí nebezpečenstvo nadýchania sa výparov.

Umývateľné farby

Pri deťoch môžete myslieť aj na ďalšiu dôležitú vec, a to na umývateľnosť farieb. Ak sa do čerstvo vymaľovanej izby pustia vaše deti s farbičkami či inými umeleckými potrebami, oceníte možnosť umyť steny a dodať im nový vzhľad. Umývateľné sa vyrábajú aj exteriérové fasádne povrchy, ktoré je možné umývať dokonca aj vysokotlakovým čističom.

Pouvažujte aj o tapete

Neviete sa rozhodnúť, akú farbu vybrať? Siahnite po tapete. Tapety do detskej izby sú originálnym spôsobom, ako dodať každému detskému kráľovstvu originálny vzhľad. Tapeta s motívom hradu, džungle či podmorského sveta je ideálnou voľbou pre malý detský svet.