Dekoračné vankúše do spálne, obývačky aj na terasu

Dekoračné vankúše dokážu premeniť každý interiér na útulnú oázu. V článku si ukážeme niekoľko inšpirácií, ktoré vám pomôžu pri výbere a aranžovaní dekoračných vankúšov vo vašej domácnosti. Ktorá inšpirácia vás osloví najviac zo všetkých?

vankuse-dekorativne

Dekoračné vankúše

Dekoračné vankúše majú najmä v amerických filmoch naozaj čisto dekoratívnu funkciu. Ženy v domácnosti ich v rôznych scénach čechrajú, upravujú a aranžujú v obývačke aj v spálni. V skutočnom svete sú však dekoračné vankúše funkčným prostriedkom, s ktorým si dokážete vytvoriť okolo seba vytúžený komfort.

Vankúše v obývačke

Dekoračné vankúše by nemali chýbať v žiadnej obývačke. Tvoria dôležitú súčasť pohovky, vďaka ktorej je pohovka mäkšia a útulnejšia. V prípade, že na pohovke musí niekto prespať, poslúžia ako klasické vankúše pod hlavu. Nenechajte sa však pomýliť, dekoračné vankúše vôbec nie sú určené len pre obývacie izby, dokonale dokážu zútulniť napríklad aj predsieň, o čom vás presvedčí nasledujúca inšpirácia.

Dekoračné vankúše v predsieni na lavičke:

vankuse-v-predsieni

Dekoračné vankúše na posteli

Málokto má skutočne toľko času v živote, aby si mohol dovoliť každé ráno postlať posteľ a vyzdobiť ju dekoračnými vankúšmi. Úprimne si povedzme, do spálne predsa neprijímame návštevy a často ju navštevujeme až večer, keď sa opäť chystáme spať. Aj v spálni však môže byť niekoľko kusov dekoračných vankúšov – na kresle či na posteli. Aj klasické biele vankúše sa dajú jednoducho ráno „hodiť“ na posteľ tak, aby pripomínali tie dekoračné.

V jednoduchosti je krása:

vankus-na-posteli

Hniezdo na zemi

Detské hracie kútiky sa nezaobídu bez poriadneho množstva mäkkých a štýlových vankúšov. Vankúše na zemi sa však nehodia len do detskej izby, ale aj do tej obývacej alebo do akejkoľvek chillout zóny. V niektorých východných kultúrach je sedenie na zemi a vankúšoch úplný štandard aj pri stolovaní. Aj k nám sa tento trend dostal v poslednej desiatke rokov najmä prostredníctvom sedacích vakov, ktoré nám ponúkajú množstvo zaujímavých možností leňošenia.

Vankúše na zemi? Prečo nie:

vankus-hniezdo

Obliečky na vankúše? Kreativa nepozná hranice

Aby boli vankúše pri každej návšteve originálne, nemusíte ich mať doma stovky. Stačí, ak si vyberiete rôzne farebné a vzorované sady obliečok na vankúše, ktoré môžete následne prispôsobiť zvyšku dekorácie alebo ročnému obdobiu. Červeno-zlaté vankúše na Vianoce, oranžové na Halloween a jemné kvetované na jar? S obliečkami žiadny problém. Obliečky navyše vankúše ochránia a predĺžia ich životnosť.

Háčkované poťahy na dekoračné vankúše:

hackovane-vankuse