Prečo drevená posteľ?

Masívne poschodové postele, drevené detské postele a manželské postele z masívu, spája jeden kvalitný materiál - prírodné drevo. Poznáte jeho výhody? Od začiatku vzniku tohto e-shopu sme sa zamerali primárne na postele z dreva, ktoré môžu mať rôzne farby, podľa vašeho vkusu a interiéru izby. Môžu byť z rôznych prírodných materiálov a v rôznych vyhotoveniach. Ako môžete vidieť naša ponuka zahŕňa rozmanité druhy postelí, od vyvýšených postelí cez poschodové postele, až po postele s prístelkou. Veľmi dôležitým aspektom pri výbere je aj stabilita a pevnosť rámu. Okrem iných výhod ktoré drevené konštrukcie majú chcem vyzdvihnúť hlavne tieto.

preco-prave-drevo

Medzi výhody drevených postelí patria:
✓ vysokokvalitná konštrukcia
✓ jednoduchšie čistenie je samozrejmoťou pri detskej kreativite a hrách :-)
✓ sú dôležité vo Feng Shui nakoľko symbolizuje stabilný tok energie

Čo by ste ako prípadní zákazníci mohli posudzovať ako nevýhodu je vyššia cena, čo samozrejme neplatí pri všetkých konštrukciách, a vyššia hmotnosť výrobku. Ale z nášho pohľadu je lepšie zainvestovať do drevenných postelí nakoľko je ich kvalita naozaj vysoká.

TIPY PRE VÝBER POSTELE

Keď sa snažíte vybrať novú posteľ, musíte kontrolovať všetky jej vlastnosti. Veľmi dôležité je uvedomiť si, že existujú dve rôzne časti ktoré tvoria posteľ. Je to samotná posteľ a matrac. Aby ste si boli istí, že budete mať príjemný spánok, je absolútne nevyhnutné aby oba prvky boli vhodné pre vás. Je nutné si samostatne vybrať matrac a posteľ.

Rám postele
Pri výbere rámu postele je dôležitá jeho konštrukcia. Pre mňa je veľmi dôležité, aby posteľ nemala čelo pri nohách, nakoľko som veľmi vysoký. Pre iných je dôležitý zase úložný priestor. Napokon by ste mali zvážiť druh materiálu, ktorý vyberiete pre vašu posteľ. Obvykle sú to drevo a kov. Oba tieto materiály sú vhodné,pričom je dôležitá hlavne ich odolnosť, hlavne ak sú to detské, alebo poschodové postele. Vhodný materiál nie je drevotrieska alebo plastové materiály, nakoľko sa často rozpadávajú a vŕzgajú. U nás nájdete vhodné postele pre deti hlavne preto, lebo sú odolné a sú vyrobené z kvalitných materiálov.
Mojou voľbou sú postele z dreva nakoľko sú moderné, lacnejšie a samozrejme takmer vôbec nevrźgajú, sú prírodné a trvácne.

Matrac
Voľba matraca môže byť nesmierne náročná. Existuje mnoho vlastností na ktoré by ste mali brať ohľad ale najhlavnejšia je asi tvrdosť. Tvrdosť matraca je dôležitá nakoľko matrac udržiava chrbticu v správnej polohe počas spánku. Nakoľko je pre každého z vás vhodná iná tvrdosť matraca existuje tabuľka ktorá by vám mala pomôcť pri výbere. Táto tabuľka je samozrejme len orientačná ale všeobecne platí, že človek s vyššou hmotnosťou by si mal kúpiť tvrdší matrac a ak je človek vysoký mal by zvoliť skôr mäkší druh matracu. Ďalej budete musieť zvážiť, či chcete matrac s pamäťovou penou, strunami, latexom či dokonca matrac s bambusu. Samozrejme mali by ste sa uistiť, že váš matrac perfektne sedí do daného typu postele.

tvrdost

Záver? Z totoho všetkého vyplýva, že cena nie je všetko. V prvom rade je kvalita a dobrý spánok.