Neviete vybrať správny detský matrac? Pomôžeme Vám pri jeho výbere.

Ktorý matrac bude pre moje dieťa najlepší?

Túto otázku si pred výberom matraca kladie veľa mamičiek a oteckov. Aby sme vám uľahčili proces výberu, vybrali sme pár matracov, ktoré sú pre deti najvhodnejšie. Tieto matrace nájdete v kategórii DETSKÉ MATRACE. Matrace série 4KIDS sú vyrábané samostatne pre deti. Tieto matrace zabezpečia pohodlný a zdravý odpočinok pre vaše dieťa. Najdôležitejším faktorom pri výbere matraca je vek dieťaťa.

carlo-navarro-WCbCRXk7nmU-unsplash

Aký je správny matrac do postieľky? Matrace na 0-3 roky.

Bábätká v prvých mesiacoch veľa spia. Pre novorodencov a malé deti je presne toto obdobie spánku, ked sa im spevňujú svaly a kosti. Preto je mimoriadne dôležité vybrať správny matrac. Tvrdý detský matrac umožňuje bábätkám ľahko dýchať. Túto pevnosť a stabilitu umožňuje obľúbená kokosová vrstva, ktorá má množstvo pozitívnych vlastností, medzi ktoré patrí aj ľahké prevzdušnenie, pružnosť a zamedzenie rastu baktérií a roztočov. Pre deti vo veku 0 až 3 roky neodporúčame kupovať mäkké matrace, nakoľko tieto matrace nie sú v tomto veku vhodné na každodenné spanie. Pri výbere treba venovať náležitú pozornosť aj aby sa matrac dal správne čistiť a správne sa odvetrával. Matrace do postieľok majú väčšinou nižšiu nosnosť a dobrú priedušnosť, sú vyrobené z dobre odvetraných materiálov. No v mnohých matracoch nájdeme aj vrstvy, ktoré sa doteraz nepoužívali. Väčšina matracov v našej ponuke má snímateľný poťah, vďaka čomu sa ľahko čistia a dajú sa prať v práčke. Praním sa v matraci nemôžu množiť nežiadúce mikroorganizmy. Ak chcete matrac ochrániť pred tekutinami a vlhkosťou, odporúčame použiť chránič matraca.

Aký je správny matrac pre predškoláka alebo školáka. Matrace pre deti od 3 do 13 rokov.

Vo veku od 3 do 13 rokov nastáva čas popremýšľať o tom, ako presťahovať svoje dieťa zo spálne do detskej izby a vytvoriť mu vlastné impérium. Okrem krásnej a praktickej postele samozrejme nemôže v detskej izbe chýbať kvalitný matrac. Dobrou správou však je, že v tomto veku deti ešte potrebujú takzvaný základný matrac. Tieto detské matrace sú ešte menšie, vážia menej a tovar je oveľa cenovo výhodnejší. Pre predškoláka doporučujeme kúpiť nižší matrac, keďže na posteli bude mať bariérku proti proti pádu na zem. Pri nákupe detských matracov treba myslieť aj na to, že nosnosť detských matracov je maximálne 60 kg, pokiaľ nie je pri výrobku uvedené inak. Deti v tomto veku stále veľmi rýchlo rastú, preto im pediatri odporúčajú kúpiť stredný alebo tvrdý matrac. Dobrou voľbou môže byť jednoduchší penový alebo pružinový matrac, ktorý sa skladá z viacerých vrstiev. Je tiež veľmi dôležité, aby bol matrac dobre vetraný. Pre deti s alergiami, dýchacími alebo kožnými problémami odporúčame hypoalergénne matrace s pohánkovou alebo kokosovou vrstvou. Veľkou výhodou našich matracov je rozopínateľný poťah, ku ktorému sa oplatí zakúpiť chránič matraca aj pre menšie deti.

Zónové matrace pre deti, ktorých chrbtica sa stále a rýchlo vyvíja, nie sú vhodné zónové matrace. Hoci sa zónové matrace prispôsobujú tvaru ľudského tela, boli b navrhnuté skôr pre váhu a výšku dospelých ľudí, než pre deti vo veku 3-13 rokov.

Aký matrac je vhodný pre dieťa staršie ako 13 rokov?

Deti, ktoré dosiahnu vek 13 rokov a vstúpia do obdobia dospievania, by si matrac mali vyberať podľa stavby tela a hmotnosti. Tie ich budú sprevádzať ďalším obdobým života. Stavba kostí a svalstvo tínedžera sa však stále vyvíja, takže aj tu treba dobre zvážiť výber matraca. Najvhodnejšie sú pružinové a penové matrace, ale v podstate im je dobrý každý moderný a kvalitný matrac pre dospelých. Pokojne môžete zvoliť aj zńový matrac, ktorý nie je vhodný pre mladšie deti. Veľkou výhodou je snímateľný a prateľný poťah. Platí však pravidlo, že kvalitnejšie matrace sú väčšou investíciou.

Matrace, ktorý môžeme v tomto prípade odporúčiť je prakticky akýkoľvek matrac pre dospelých. Môžete si vybrať podľa potrieb a želaní vášho dieťaťa alebo veľkosti či zloženia.